Veijo Heiskanen tog en dubbelseger på Solvalla

Åbys Veijo Heiskanen åkte till Solvalla.Det slutade med en dubbelseger.

– Det sitter verkligen bra, det har kanske inte gått så bra alla gånger jag kommit hit, säger Veijo Heiskanen.

Under onsdagskvällen så var det V86-tävlingar från Solvalla i Stockholm och Jägersro i Malmö, med fyra V86-lopp på vardera bana.

Åbyproffset Veijo Heiskanen gjorde resan från Göteborg till Stockholm för att starta två hästar på V86. Det slutade med seger för bägge.

Veijo Heiskanen spårade loppet från start till mål med skrällen Yaganashi i den sjätte V86-avdelningen.

– Hon var jätteduktig i dag, jag trodde hästarna på tillägg skulle vara för tuffa men hon kämpade väl och hon blir hela tiden bättre och bättre, sa Veijo Heiskanen efter segern.

Heiskanen avslutade sedan V86-omgången med Love No Limit, som Heiskanen tryckte sig till ledningen med från bakspår mitt i loppet, och stoet imponerade då hon enkelt höll ifrån sina konkurrenter över upploppet.

– Det sitter verkligen bra med en dubbelseger, det är långt att åka hit till Solvalla och det har kanske inte gått så bra alla gånger jag kommit hit, men nu lyckades jag. Love No Limit är en jättesnäll häst på banan, men hemma är hon jobbig och det har varit mycket problem med henne, men det är en fin häst när hon fungerar så här. Det kändes bra när vi väl hittat ledningen för hon springer mycket bättre på innerspår, sa Veijo Heiskanen efter loppet.

 Segern för Yaganashi var värd 60 000 kronor och Love No Limit inkasserade 40 000 kronor för sin triumf. Varps Gård äger Yaganashi och Scuderia Power Oy & Fincumet Oy äger Love No Limit. Alicia Jakobsson sköter Yaganashi och Sandra Gustafsson sköter Love No Limit.  Robert Bergh och stall In The Zone har en fin häst i Aileron som tillsammans med Björn Goop stod för en mycket rejäl insats. Goop forcerade hästen till ledningen och höll sedan ett högt tempo. Första varvet gick på 1.12,7. Under slutvarvet skruvade dock Goop upp tempot ännu mer och Aileron gick undan på 1.11,9/2140 auto. Det var 60 000 kronor till vinnaren och In The Zone AB äger hästen. Raymond Van Dorst sköter hästen.

Läs mer om hästarna i loppet
Till biljetterna

© Åbytravet 2024