Grattis Örjan Kihlström!

För första gången tog Örjan Kihlström hem V75 Champions när det prestigefyllda kuskmatchen avgjordes på Åby.

Örjan Kihlström, 59, var den som räknade hem flest vinster inom V75-loppen under 2021 och vad passade då bättre än att han även räknade hem V75 Champions.
Kihlström har vunnit det mesta som går att vinna inom såväl den svenska som europeiska travsporten, men just V75 Champions var en titel han saknade fram tills nu.
Kihlström tog flera framskjutna placeringar under de inledande fem av de totalt sex lopp som utgjorde kuskmatchen och satte sedan pricken över i:et när det betydde som mest. Han gjorde det med Strong Heartbeat, tränad av Jörgen Westholm som stod pall för favorittrycket.
– Jag trodde inte jag hade någon större chans inför sista loppet så det här var en glad överraskning, sade en guldhjälmsprydd Örjan Kihlström.
V75 Ungdomschampion avgjordes genom ett lopp och där var det 23-årige Simon Helm som drog det längsta strået. Bakom Svante Ericsson-tränade Letthecowboysride var han så pass överlägsen att det var svårt att förstå att hästen nu tog karriärens första seger i tolfte starten.
– Mitt mål inför året har varit att vinna på V75. Nu har jag redan nått dit så nu får jag hitta ett nytt mål, sade Simon Helm.
Parallellt med tävlingarna avgjordes även Årets hästgala i TV12 och där prisades Åbyhästen Mindyourvalue W.F., tränad av Robert Bergh. Efter segrar i såväl Monté-SM som Åby Monté Trophy på svensk mark och Prix Reynolds på Vincennesbanan i Paris tilldelades Mindyourvalue W.F. Svensk Travsports montépris.

 

Till biljetterna

© Åbytravet 2024