– Det var en fröjd att köra henne, sade kusken Peter Ingves.

Åbyamatören Lars Järpedal hade en toppkväll på hemmabanan där den danskfödda Derbystofinalisten Callmeawinner övertygade stort.
Callmeawinner har haft en finfin utvecklingskurva året igenom. De framflyttade positionerna tog henne hela vägen till finalen av Derbystoet i Danmark där hon slutade fyra.
Frågan är dock om hon inte har en ännu bättre tid framför sig. Callmeawinner tog nu sin andra raka seger och såg riktigt läcker ut då hon joggade undan framme i tät.
Med tanke på hur väl hon fungerar med skor på hovarna kan hon tjäna tunga slantar över vintermånaderna om Lars Järpedal önskar att matcha henne på det viset. Bo Falsigs Amusing imponerade återigen när hon tog tredje raka segern. Falsig satte hästen i spets från springspår och sedan var det spel mot ett mål. Amusing var fullkomligt överlägsen på 1.15,6/2140 och sprang in 60 000 kronor till Pure Islet Ab & Ragnar Bjurfors AB Stall Bergh tog 2 segrar genom Sidestep som avlade maiden genom att leda från start till mål. Det är Stall 2five HB i Gävle som äger hästen och 30 000 kronor var förstapriset. Sanda Love körde Christoffer Eriksson stenhårt med och första 500 gick på 1.11,0 och första 1000 på 1.12,0. Eriksson lät hästen löpa ut hela vägen och vann enkelt på 1.13,8/1640 auto. Det var 3 segern på de 4 senaste starterna för Sanda Love som ägs av Sanda Racing Stable i Årjäng. Schatzi Fayline visar fina takter under sadel och tog andra raka segern i disciplinen. Alica Jakobsson red hästen offensivt och redan 500 kvar hade Maharajah-dottern avgjort loppet. Förstapriset var 40 000 kronor och det är Stall Fayline som är ägare och uppfödare till hästen. 

Till biljetterna

© Åbytravet 2024