Helgens Hört & Hänt

Årjäng söndag:
Christian Persson och Pappa Nils Inge Persson har en fin häst i Harvey Boko. Det var Christian som körde hästen och efter en snabb start till ledningen fick Christian dämpa till 1.16,7 första varvet. Harvey Boko travade sedan undan i fin stil i spetsen och vann med 2 längders marginal. Segern var värd 20 000 kronor och segertiden var 1.15,6/2140 auto. Det är Stall Skoggärdet HB med flera som äger hästen.
Veijo Heiskanen gästade med en kvartett och vann med hälften av hästarna och då ”brände” han ändå med den på förhand bästa chansen, Mr Lindy, som fick ett för tufft första varv.
Aston D.K fanns i andraspår då Veijo redan på första bortre långsidan speedade till och övertog spets från favoriten Bear Hope som inte kunde svara. Väl i spets blev det enkel seger för den danska hästen som tog sin sjätte seger på 16 starter och står fint inne  i klassen. Det är Lekryd Interiör & Design AB i Mölndal som äger hästen Andra seger för Åbytränaren kom med R.K.King som övertog spets två varv från mål i stayerloppet och vann sedan åkandes. Det är F:a R Svenssons Måleri & Bostadsren som äger hästen.
Jägersro lördag:
Robert Bergh tog en fin seger med Tyson Dimanche under Jägersros lördagstävlingar. Robert Bergh tog en bra start och hästen fick öppna första 500 efter 1.13.2. Tempot var fortsatt uppskruvat och första varvet nåddes på 1.13,8. Trots det tuffa tempot kunde hästen gå undan på det nya rekordet 1.14,4/2140 och det 40 000 kronor till ägarna Stall Dimanche. Det var hästens femte seger i karriären och fjärde för året.
Veijo Heiskanen avslutade tävlingsdagen genom Mevaset Oys Celsius Evo. Efter en lugn start valde Veijo att avancera fram utvändigt ledaren 1200 kvar och trots dödens sista 1200 kvar så vann hästen. Det var andra raka seger för hästen och förstapriset var 40 000 kronor. Segertiden blev 1.14,2/2140 auto. Det var hästens femte seger i karriären.
Kalmar fredag:
Olof Thorsons Liza With A.Z. stod för en riktigt bra häst när hon tillsammans med Olof vann ett försök i Måla Färgbutiks Stoserie. Olof gav Liza ett passande smyglopp och när speeden avlossades 300 kvar så bet det bra för Dream Vacation-dottern. Segertiden blev det nya rekordet 1.14,4/2160 och det var 25 000 kronor till vinnaren.  Totalt har Liza tjänat 460 000 i karriären och vunnit 7 lopp. Thorson har 2 tränarsegrar på 10 starter i år.
Jennifer L Oscarsson och Veijo Heiskanen har ett fint samarbete inom monté och mycket tack vara Barack La Marc. Oscarsson satt upp på hästen över 2640 meter och det var en överlägsen viktoria när målfoto togs. Segermarginalen blev 9 längder och var 25 000 kronor till vinnaren.

Till biljetterna

© Åbytravet 2024