Framgångsrik måndag!

 
Veijo Heiskanen vann två lopp på Halmstad. Den av vinnarna som stack ut lite extra var Smevikens Cruiser på 1.11,8, som trots en resa i andraspår utan rygg enkelt avfärdade motståndarna på upploppet. Det är Håkan Andersson i Bullarn som äger hästen.
– För dagen är han i otroligt bra ordning och har hittat nya växlar sedan förra året, förklarade Veijo.
Under den här säsongen har hästen blivit smidigare, men Heiskanen har ingen riktigt bra förklaring till ”förvandlingen”.
– Han har väl växt ur sina skavanker.
Demolition F. tog täten och frågan från Smevikens Cruiser kom i sista kurvan. Det blev sedan en enkel match för Åbyhästen.
Yaganashi har också vaknat till ordentligt för Veijo Heiskanen. Hon var klart starkast sista 500 metrarna från fjärde par utvändigt.
– Jag fick en klart sämre start i andra försöket. Det är en ganska så fin häst som kan duga i större sammanhang, menade Veijo. Yaganashi ägs av Varps Gård i Strömstad.
Bo Falsig har målbilden att Appaloosa kan vara något för Stochampionatet nästa år. Treåringen visade fin moral och styrka vid seger på målfoto. Det är Pure Islet AB & Ragnar Bjurfors Gbg AB som äger hästen. Segern var värd 50 000 kronor och Bo Falsig har en härlig stallform för dagen. Segertiden blev 1.15,9/2140 auto.
Edvin Ceka tog även han en tränarseger när Peter Ingves styrde in Vento Oro till karriärens tredje seger. Insatsen var synnerligen rejäl då Vento Oro fick vandra utvändigt ledaren större delar av loppet men trots det gick undan mycket enkelt till slut. Segern var värd 30 000 kronor och det är Ceka Stable AB som äger. Segertiden blev 1.16,6/2660.
På Mantorp tog Veijo Heiskanen sin tredje tränarseger. Schatzi Fayline bjöd på en härlig uppvisning vid sin första seger i monté. Jennifer Oscarsson lämnade tredje par utvändigt och landade utvändigt om ledande Enclave och Sofia Adolfsson varvet från mål. Det utvecklades till en härlig duell där Schatzi Fayline var starkast till slut.
– Hon blev lite het i rygg så därför styrde jag på. Sedan kändes hon urstark i sista sväng och när jag såg att konkurrenten fick rycka huvan för att hänga med var saken klar, sade Jennifer L Oscarsson.
 
 
 

Till biljetterna

© Åbytravet 2024