Who’s Who vann Paralympiatravet

Precis som sin pappa Maharajah lyckades med för nio år sedan så vann Who’s Who årets upplaga av Paralympiatravet.
Körande Örjan Kihlström brukar hyllas som en stor taktiker, men denna gång gav han hästen förtjänst för att loppet utvecklade sig så gynnsamt så att Who’s Who nådde ledningen.
– Det var inte alls min plan att ladda som det nu blev utan det var hästen som var pigg. Hästen kändes väldigt laddad idag och det blev faktiskt ett ganska enkelt lopp för honom idag. Han gick undan med en del krafter sparade, sade Örjan Kihlström.
Pasi Aikio tränar den åttaårige hingsten som belönades med 1,5 miljon kronor för sin seger.
Ytterligare två miljonlopp avgjordes på Åbytravet under lördagseftermiddagen varav Kihlström vann ytterligare ett.
Då bakom Daniel Redén Francesco Zet som tog hem Konung Gustaf V:s Pokal lekande lätt.
– Tidigare har han levt på talang och förmåga, men nu har han börjat mogna mentalt och förstå vad det går ut på, sade Örjan Kihlström.
I Drottning Silvias Pokal drog ett italienskfött sto det längsta strået bördig av en svenskfödd pappa, men körd och tränad av en holländsk duo. Robin Bakker körde Paul Hagoorts Chebba Mil till vinst som är en dotter till 2017 års svenska Prix d’Amerique-vinnare Readly Express.
Att stoet hade minst rutin av de tolv deltagarna struntade hon fullständigt i!
– En fantastisk häst, berömde tränaren Paul Hagoort.
När Åbytravet för första gången sedan 2019 kunde ta emot publik under Paralympiatravsdagen slöt 5.167 personer upp till den klassiska travfesten som avlöpte i strålande solsken.

 

Till biljetterna
Smash Into Pieces

© Åbytravet 2024