Robert Berghs hästar radar upp segrar för tillfället

De senaste fyra dygnen har Robert Berghs hästar imponerat stort. På 20 starter har det blivit 12 segrar. De tre senaste togs under måndagskvällen på Färjestadstravet.
Tränaren valde att återigen stryka sig själv och istället låta Björn Goop och André Eklundh ta hand om stallets tre starthästar.
Björn Goop inledde med att vinna kvällens första lopp med tävlingsdebutanten Mellby Granat innan han senare kunde infria förväntningarna med Sambuca Knight. Efter att ha blivit av med ledningen omgående kunde Goop köra fram och överta kommandot och sedan vinna hur enkelt som helst med kvällens största favorit.
– Han var jättefin och han öppnade bra också, men det var en som var snabbare. När vi sedan fick ledningen så var det lugnt. Jag ökade i sista sväng utan att trycka av honom, sedan tog jag upp den sista biten, sade Goop i vinnarcirkeln.
André Eklundh fick äran att styra Milord till första segern i Robert Berghs regi efter ett lopp i andra utvändigt.
– Jag såg hästen i sitt senaste lopp och då gick han i dödens mot bra hästar och gick hela vägen in i mål. Jag var medveten om att jag körde en bra häst, men jag har kört så jäkla dåligt de gånger jag har fått köra Roberts hästar och jag kände att jag inte ville offra den här, sade Eklundh i vinnarcirkeln.
– Han fick upp en jäkla fort över upploppet ner.
Robert Berghs stall har kört in 26 693 832 kronor under 2017, fördelat över 1182 starter (218 segrar).

Till biljetterna

© Åbytravet 2024