Joie Au Coeur H.C. vann på Mantorp!

Kretsen kring Joie Au Coeur H.C. funderade nyligen på att ta hästen till avel. Nu är de planerna skjutna på framtiden. Efter segern i Mantorp på lördagskvällen ståtar hon nämligen med tre raka segrar och känns aktuell för rikstoton.
William Ekberg hade spelarnas förtroende som omgångens största favorit på V65-spelet bakom Joie Au Coeur H.C. När planen att köra till ledningen sprack och Letizia försvarade ledningen från innerspåret kändes det som en favorit i fara.
– Jag tyckte att hon var överstreckad och sedan var det inte samma tryck i henne från start så vi var chanslösa att nå ledningen, sade William Ekberg.
Han gav dock inte slaget förlorat utan litade på hästens styrka och lade lite lagom hårt jämnt tryck utvändigt om ledaren. In på upploppet fick ekipaget grepp på ledaren och de utvändiga ekipagen kunde inte heller hota så tredje raka segern var ett faktum.
– Hon trivs bäst när hon får löpa på i tufft tempo. Jag trodde ledaren skulle bli svår att nå, men hon krigade på berömvärt. Hon har verkligen hittat formen nu och med tre raka segrar så får de planer vi hade för en och en halv månad sedan att låta hästen bli fölmärr skjutas på framtiden, sade William Ekberg.
Läs mer om hästarna i loppet
Till biljetterna

© Åbytravet 2024