Flera Åbyframgångar under helgen

Lirac De Zeun och Kevin Svedlund vann under torsdagen race på Åby. Hästen öppnade bra och fick positionen i rygg på ledaren. 200 kvar kom luckan och Lirac De Zeun gick mycket bra. Det är Altins Trafik AB i Undrom som äger hästen. Segern var värd 35 000 kronor. Detta var Kevins första seger för året.
LIRAC DE ZEUN - Kevin Svedlund
Berghligan ångade sedan på genom att besöka Kalmartravet på fredagen. Den belgiske lärlingen Gert Sucaet körde tufft från början med Michelangelo Ås. Peter Untersteiner svarade med Photoboy och första 500 gick efter 1.10 och första 1000 gick strax över 1.11. Trots det hade Michelangelo Ås. Segertiden blev 1.13,1/1640 auto och det på en månad har hästen tjänat 225 000 kronor. Det är HB Ws: Parmalee i Sundbyberg som äger hästen.
Bergh själv visade sedan upp Ed You i fin författning när han vann gulddivsionen på Gävletravet under lördagskvällen. Trots en stentuff öppning och ett förstavarv på 1.12,9 så stack Ed You undan till slut. Trots att värsta konkurrenten On Track Piraten gick utanför honom hela vägen. Ed You tjänade 150 000 kronor i med segern. Det är Therese Lindeborg som sköter hästen. Stall Sedin HB Arnäsvall äger Ed You som har tjänat över 6 miljoner kronor.
Travet rullade sedan vidare till Örebro på söndagen och där var det flera Åbyhästar som höll sig framme. Först ut var Windons Yankee som tillsammans med sin tränare på Robert Bergh vann P21-loppet mycket enkelt. Segermarginalen blev 9 längder och det är Ann-Christin Ohlsson, Jan Olof Ohlsson och Holger Gustafsson som äger hästen.
Olle Elfstrand presenterade sedan en riktigt fin treåring i Baron Gift. Mikael J Andersson körde hästen som hamnade utvändigt ledande Arctic Kiss. Första varvet gick på 1.21,6. Baron Gift såg stark ut hela vägen in och gick rejält in i mål. Segermarginalen blev 0,5 längd. Det är Stall Nöjd AB i Partille som äger hästen.
Bergh avslutade sedan segertåget genom att köra snyggt med Ahsoka. Efter en fin resa uppenbarandes lucka i början på sista sväng. Ahsoka spurtade mycket bra och tog ner stallkamraten Baker’s Ransom i de sista stegen.  Segern var värd 35 000 kronor och det är Viksjö Köttbutik AB Järfälla som äger hästen. Totalt har hästen tjänat 346 254 kronor och vunnit 5 lopp.

Till biljetterna
Smash Into Pieces

© Åbytravet 2024