Hallå där Madelene Karlsson som 1 november tar ut sin proffslicens

Hallå där Madelene Karlsson som 1 november tar ut sin proffslicens.

Vem är du?

Jag är en 36-åring från Svenljunga, som har alltid varit en hästtjej. Jag har jobbat i amatörstall tidigare och känner mig supertaggad inför detta! Drömmen att jobba med häst har alltid varit där, jag red hoppning och fälttävlan när jag var ung. Tävlingsmomentet med häst har alltid tilltalat mig. Nu har jag bestämt för att satsa ordentligt. Tidigare har jag jobbat som djurskötare på en gård med över 11 000 kor.

11 000 kor, det låter spännande?

Jag har trivts väldigt bra med det. Jag har lärt mig mycket om företagande och arbetsvillkor. Men byter jag ut klövarna mot hovarna!

Myrledet, berätta om din gård?

Jag åkte förbi gården 2009 och såg av en slump att den var till salu. Gården är på 7 hektar. Vi har både lösdrifter och boxar. Stallet renoveras kontinuerligt och nästa år har vi ett totalrenoverat stall. Vi tränar i en 700 meters backe och 1000 meters rakbana, dessutom har vi miltals med skogsvägar.

Hur kommer du träna dina hästar?

Jag kommer eftersträva att mina hästar ska vara välmående och försöka träna så skonsamt som möjligt. Jag vill hålla mina hästar friska och kommer försöka träna varierat. Ridträning är något jag har använt tidigare och det kommer jag fortsätta med

Vad är din dröm om 5 år?

Min dröm är stallet är fullt av intressanta hästar och jag har utvecklat mig som tränare. På sikt vill jag även undvika rehabdelen i stallet så jag kan ta arbeta aktivt med hästarna i perioder dom tar det lite lugnare också.

Namn:

Madelene Karlsson

Ålder:

36

Familj:

Sambo och 2 barn boendes på gården Myrledet utanför Svenljunga.

5 snabba frågor

Rakbana eller rundbana

Rak

Travronden eller Sulkysport

Sulkysport

Kött eller fisk

Kött

Meadowlands eller Vincennes

Vincennes

Sto eller  Hingst/Valack

Sto

Till biljetterna

© Åbytravet 2024