OBS! Ponnytravtävlingar på lördag 31 juli, banan endast öppen för träning till kl. 10.00. Endast lila, stall 8 får användas till utselning.

Tävlingsbanan och paddocken kommer vara stängd fredag 13/8 på grund av förberedelser inför Åby Stora Pris. Ingen träning eller utselning är möjlig på Åbytravet denna dag, istället hänvisar vi till Balltorp.

3 Åbysegrar på Axevalla under söndagen!

Axevalla körde under söndagen GS75-tävlingar. Åbygänget noterades för 3 segrar. Först ut var André Eklundh med Thorn Bird som har visat fin form en längre. Trots en resa utvändigt ledaren så gick Thorn Bird undan och stod för en strålande insats. Segern var värd 35 000 kronor och det är Stall Kinne Vedum Trav HB. Eklundh stall har inlett året starkt och har en segerprocent på 18. Lars Järpedal har haft en osannolikt inledning på 2019 och segerprocent ligger på  37%.  Med sina 2 toppston så tog Lars en dubbel på Axevalla. Det var genom Callmeawinner och Okaloosa Bell som var 1:a och 2:a i ett lopp. Det var Callmeawinner som brakade till spets med stallkamraten på utsidan. Loppet blev sedan odramatiskt och segern var värd 35 000 kronor.  Segern var hästens 10:e seger i 21:e starten. Livi Nam Nam årsdebuterade på bästa vis när han vann det avslutande GS75-loppet. Falsig körde sin häst enligt skolboken från spår 11 och hästen satt i rygg ledaren efter 300 meter. När ledaren galopperade 300 kvar blev det fritt fram och Livi Nam Nam klev undan enkelt. Det var 35 000 kronor i förstapris och det är Pure Islet AB som äger hästen. 

Köp biljett
Publik och Covid-19
Sommaraktiviteter på Åby Travskola
Åby Stora Pris 14 augusti

© Åbytravet 2021