4 hemmasegrar på Axevalla!

Åbytränaren hittade en formtopp i säsongens elfte timme i fjol. Från november och fram till jul vann han med “allt” – inte minst på Axevalla. Den här gången kom Karlstedt till Skara med två hästar och båda segrade övertygande från ledningen.
Sjuåriga Amphibian Madness (e. Micro Mesh) gick länge segerlös, men är pånyttfödd sedan i höstas. Karlstedt körde stoet till ledningen och trots 1.11,4 första 500 meterna gick hon enkelt undan på den något tunga banan. Klockan i mål visade 1.14,1 över kort distans och segermarginalen skrevs till hela sex längder.
– Det var vad vi hade hoppats på. Hon levde upp till det vi hade trott och jag är jättenöjd, sade Karlstedt.

Pokalkval på hemmaplan

Med Miss Golden Wine (e. Pastor Stephen) använde han sedan samma segerrecept. Reverend Wines yngre syster missade stora delar av fjolåret, men kom tillbaka med besked i november.
Sedan dess har hon nu fyra segrar på sex starter efter att ha spårat runt om på Axevalla via 1.17 blankt över full väg.
– Hon är underbar. Hon löste det här med bravur i dag. Det kändes på henne att hon tyckte att det var jobbigt, men hon bet i och gick undan ändå, sade Karlstedt som nu vill spänna bågen med fyraåringen.
– Hon har gjort de här starterna i vinter för att få lite hårdhet. Nu är planen att förbereda henne inför försöken till Drottingens pokal i vår. Vi får se hur långt det räcker.
 
André Eklundh satte dit Doyouknow som stod på tur för seger. Efter ett avvaktande lopp på innerspår så avslutade stoet mycket fort till segern. Det var Mats Carlsson, Ulf Peter Eklundh och André Eklundh som är hästens ägare och uppfödare. Segern var värd 30 000 kronor.
Robert Bergh åkte dit med en häst och satte Digital Science utvändigt ledaren efter 600 meter. Väl där så styrde Bergh loppet bra och Digital Science gick undan till en enkel seger. Segern var värd 25 000 kronor och det är Göran Kjellberg som äger hästen.

Till biljetterna
Smash Into Pieces

© Åbytravet 2024