Stall Happakangas inför Sundbyholms storhelg

Hallå där Veikko Happakangas, hur är läget?

– Det är bara bra och vi har kommit igång på ett bra sätt här nere på Ramsjöhall. 

Vad tycker du om höstvädret på västkusten?

-I den finska militären brukar man säga ” En finsk soldat har inga känslor”. Det finns bara fel kläder och fel attityd, och ibland skiner även solen här nere har vi upptäckt!

Hur känns det nu när allting är på plats?

-Det känns bra, det rullar på bra och vi skruvar försiktigt på träningsupplägget. Det är en fantastisk gård med otroliga möjligheter att träna travhästar.

I onsdags så fick ni en fin start på hemmaplan genom att Special Chanche vann

-Ja det var jätteroligt att kunna sätta ribban direkt. Det gäller bara att fortsätta med hårt jobb för att hålla den nivån vi önskar.

Breeders Crown-helgen är en av de största i Svensk Travsport och ni har 4 hästar till start, hur känns det?

-Fantastiskt roligt och inspirerande. Att vår egenägda och egenuppfödda Special Topmodel har kvalat in till en stor årgångsfinal är helt otroligt. Det visar att det går även för en liten uppfödare att lyckas utan att man har dom värsta hingstarna som pappor. Special Topmodel är en riktigt primadonna som gillar att visa upp sig själv. Hon är extremt startsnabb och får ofta snälla lopp men ger verkligen allt.

Hur skulle en seger kännas?

-Det skulle vara det största som har hänt oss, men vi får ödmjuka och hoppas på en fin pengaplacering. Är hon bland topp 5 så känns det som en seger avslutar Veikko.

Smash Into Pieces till Åbytravet 10 augusti

© Åbytravet 2024