3 V75-segrar på Axevalla!

En säregen aktion har även björnstarke Pacific Face (e. Igor November). Men fort går det – och länge. Sjuåringen bollade med konkurrenterna i lördagens bronsförsök över tre varv. Favoriten Illuminati svarade för en stark avslutning från kön, men kunde utmana Pacific Face som vann hur enkelt som helst från ledningen. I sulkyn satt tränaren Giuseppe Lubrano. Segern var värd 125 000 kronor.
Segern till Åby alltså och så även i klass I. Edvin Cekas Vlad del Ronco (e. Iulius del Ronco) har inlett året lysande och vann nu på V75 för första gången. Detta med Björn Goop i sulkyn och efter en attack från andra par utvändigt. Även denna segern var värd 125 000 kronor och det är Ceka Stable som äger hästen.
Bergh vann galoppfyllt klass II-försök
I lägsta klassen galopperade halva fältet. En som höll sig på benen var Whipped Eggs(e. Ready Cash) som vann enkelt med tränaren Robert Bergh i sulkyn.
– Det hände lika mycket i loppet som under en hel tävlingsdag, sade Bergh efter att hans häst avgjort upploppsstriden mot sonen Nicklas Westerholms Knifetown Lover.
– Jag sökte mig fram invändigt. Blir jag fast så blir jag fest, tänkte jag. För jag vinner inga lopp från tionde utvändigt.
 

Till biljetterna
Smash Into Pieces

© Åbytravet 2024