Spickleback Face vann från dödens

Det började som förväntat i kvällens nionde lopp på dalabanan. Super Photo Boodtog hand om ledningen och Rodney Gatt hade inga planer på att släppa ifrån sig täten när Ulf Ohlsson körde fram på utsidan med Spickleback Face (e. Raja Mirchi).
Femåringen fick således trava den tunga vägen, men Ohlsson var inte nedslagen över det. Tvärtom.
– Det var ganska givet att han skulle hämna utvändigt om ledaren och då kunde jag sätta upp det tempo som jag tyckte passade hästen. Och det gjorde det också, sade Ohlsson till Kanal 75.
Efter 1.14,4 vid varvspasseringen höjdes farten under slutrundan. Super Photo Bood försökte att värja sig, men orkade inte längre än till sista sväng. Då tog Spickleback Face över och gick sedan undan till en bergsäker seger närmast före Carja.
– Han är riktigt stark och rejäl, det har han visat flera gånger, sade Ohlsson som var påläst inför sitt första lopp bakom Robert Berghs häst.
I fjol vann Spickleback Face ett uttagningslopp till Derbyt och var sedan sexa i finalen med galopp längs vägen. Det här året inledde valacken i Frankrike, men där var han som bäst sjua på fyra starter.
Tillbaka i Sverige går det desto bättre. Och efter en fjärdeplats i Lyons Grand Prix tidigare i månaden kom alltså årets första seger i Rättvik. Förstapriset på 50.000 gjorde Spickleback Face till miljonär och segertiden 1.13,4 var kvällens näst snabbaste.

Till biljetterna

© Åbytravet 2024