Bergh flyttar hem till Sundsvall

 

Robert Bergh flyttade en stor del av sin verksamhet från Sundsvall till Åby 2015. 

Gården i norr har Bergh dock haft kvar hela tiden – och nu går flyttlasset i motsatt riktning. 

Roberg Bergh återvänder således till Sundsvall, gården i Hajom kommer dock att tjäna som filial långt in på hösten i år.

– Det är naturligtvis jättetråkigt att Robert väljer att lämna oss. Han är en stor profil, en fantastik travtränare och har gjort väldigt mycket för vår bana.

 

Robert Bergh:

– Jag har sett det mesta i världen och tagit bitar av det till Berghcamp i Hajom, så för mig är det en gård som håller toppklass i världen.

Men trots det befinner sig redan idag en majoritet av de 120 hästarna på Berghs träningslista i Sundsvall.

– Egentligen har det varit en korkad situation med 85 mil mellan gårdarna, det har inneburit ett evigt pusslande. Det blir helt enkelt för tufft med två gårdar. Flyttlasset norrut går redan nu i juni, säger Bergh.

 

Robert Bergh vill understryka att det inte finns några hard feelings gentemot Åby:

– Jag vill  poängtera att det har varit en otroligt bra tid och relationen med alla på Åby har alltid varit fin. Det har alltid varit stimulerande att åka in och tävla på Åby, det är en härlig arena med proffsiga människor.

 

Åbys VD/Sportchef Jon Walter Pedersen:

– Nu har en stor del av hästarna på på Robert Berghs träningslista ändå varit i Sundsvall de senaste sex månaderna så det betyder inte att vi förlorar så mycket om vi ser till ekonomin.

–  Men självklart öppnas nu också dörren för andra tränare som ser sig själva som en viktig del av Sveriges modernaste anläggning, som ju Åby är.

– Jag har redan blivit kontaktad av en handfull intressanta tränare, såväl etablerade som yngre. Nu jobbar vi hårt för att de ska fylla tomrummet efter Robert Bergh, som vi självklart önskar lycka till i framtiden. Och naturligtvis är han alltid välkommen till Åbys tävlingar.

 

 

För ytterligare frågor:

Jon Walter Pedersen

VD/Sportchef Åbytravet

0708/16 33 00

 

Robert Bergh

Travtränare, Hajom
0705/68 00 98

 

Läs mer om hästarna i loppet
Till biljetterna

© Åbytravet 2024