Under vecka 27 och 28 har Åbytravet helt stängt och hänvisar akuta sportärenden till Axevalla. Under vecka 29 och 30 kan man nå oss på telefon 031-706 66 00 mellan kl. 9.00-12.00. Trevlig sommar!

Robert Bergh vann V75

Robert Bergh överraskade med att skicka iväg Logo Light (e Yorktown Gunner) till ledningen från spår åtta bakom bilen i klass II-försöket. Favoriten O’man Flax kunde inte svara, men Ulf Ohlsson nöjde sig inte med Berghs rygg utan placerade favoriten utvändigt om Logo Light. Dessa två gjorde upp över upploppet och det var ledaren som var starkast den sista biten. Segertiden blev 1.13,9a/2640 meter. Det är Göran Kjellberg som äger hästen.  Då blev seger även under fredagen då Robert Bergh njöt efter andra raka segern bakom nyförvärvet Alfred Zonett (e. Muscle Hill). Treåringen debuterade för Bergh med en övertygande dödensseger på Solvalla. Andra raka segern blev minst lika övertygande. Trots viss uppvaktning i ledningen var konkurrenterna chanslösa att nå Alfred Zonett. Treåringen satte kullkamraterna på plats på 1.13,9a/2640 meter.
– Med den här har jag hellre en het Norberg utvändigt och kör 14-tempo än att vara ensam och köra 17-tempo. Jag fick mer att köra med, sade Bergh i vinnarcirkeln.
Nu lär Alfred Zonetts namn bli intressant till Svenskt Travkriterium.
– Nu har han redan vunnit över 2600 meter och det blir perfekt med de här två loppen han har fått. Nu trimmar vi för det.  Det är Stall Zonett som äger hästen.

Köp dina biljetter och menypaket till 2022 års travtävlingar här
Åby Monté Trophy 30 juni
Lunchtrav 1 och 18 augusti
Westcoast Equestrian Week

© Åbytravet 2022