Mikael Å Linderoths Pomeroy tog karriärens första seger

Stallet består av knappt 20 hästar hos Mikael Å Linderoth. Med hedershästar som Dokonjo och Even’s First Boy som närmar sig slutet av sin karriär behövs också nya individer för fortsatta framgångar. I fyraårige Pomeroy kan han mycket väl ha en reklampelare. Inför fredagens start hade han aldrig slutat utanför pengar, men vinsten saknades.

Den kom nu istället – och på minst sagt imponerande sätt. Körande Anders Christiansson hittade tidigt till ledning och väl i den positionen var det ingen som var i närheten att utmana. Första segern i 13:e starten var ett faktum – och det på smått imponerande 1.13,6a/2140 meter.

– Den här segern var efterlängtad. Jag kände redan på hösten som tvååring att det var något extra, även om han hela tiden visat fina egenskaper. Jag köpte honom på auktion som ettåring, så det är extra roligt att ha varit med hela vägen såklart. Jag gillade verkligen modellen, säger Linderoth.

Planen har hela tiden varit solklar. Här ska ägarna och Mikael Å Linderoth ha en häst som ska kunna tävla en lång tid framöver.

– Det är väldigt skönt att jag och hästägarna har samma linje. Vi vet om att hästen är fin, men det har handlat om tillfälligheter att han inte vunnit förrän nu. När han har haft knallform har han kanske mött för bra hästar och när motståndet varit lite beskedligare har han inte riktigt varit toppad. Men just det faktum att han aldrig missat pengar visar lite på hästens styrkor. Det är en väldigt nyttig häst för en liten tränare som mig.

– Han är travsäker när det går fort och han gör sitt bästa i alla lägen. Han har ett fantastiskt tävlingspsyke, vilket jag tror är viktigt. Har man fel psyke spelar det ingen roll hur fin man känns hemma i träningen.

Pomeroy (e. The Bank) har gjort 13 starter och tjänat 180.800 kronor. Segertiden 1.13,6am var nytt rekord för hästen. Nu kan det mycket väl bli V75.

– Känslan är väl att det här är en häst som ska kunna duga i klass II, helt klart. Sedan är det också en väldigt tuff klass, för vissa lopp är stenhårda, samtidigt som andra inte är lika blodiga. Det handlar mycket om tillfälligheter.

För Mikael Å Linderoths stall var det andra årssegern i 40:e starten. 25.000 kronor var vinsten värd för hingsten som är ägd av Make It In West AB i Gråbo.

Till biljetterna

© Åbytravet 2024