Premiär för Arena Triple Tour

Arena Triple Tour – ny gemensam tävlingssatsning av travbanorna mot hoppsportens bredd!
Idag lanseras nya tävlingstouren i hoppning, Arena Triple Tour, en tävlingssatsning mot bredden av hoppsporten med rejäla prispengar i finalpotten. Det är de tre arenorna Åbytravet i Göteborg, Mantorp i Östergötland och Sundbyholm i Eskilstuna som är initiativtagare till touren. -Det har länge funnits en ambition och önskan om att göra något tillsammans för att hjälpa till att stärka och utveckla sporten, säger Linda Nordvall, VD på Mantorp Hästsportarena. Kan vi dessutom skapa något där ridsporten kan influeras av travsporten på något sätt är det bara positivt. Vi har mycket vi fortfarande kan lära av varandra och där vi kan bygga fler broar mellan våra olika sporter.
Arena Triple Tour är en tävling på nationell nivå där man kvalar på 120 cm höjd på någon eller flera av de olika kvaltävlingarna på respektive arena: Sunbyholm HCRF v 18 Mantorp HF, Mantorp Horse Show v 26 Equine Club West RF, Westcoast Equestrian Week v 30
Vinnaren i varje kval erhåller 5000 kr i vinstpremie och totalt delar varje kval ut dryga 10 000 i premier. Till final går de hästar som samlat ihop mest poäng på två kval. Finalen rids i 125 cm höjd och avgörs på Sundbyholm under deras 10-årsjubileum vecka 38 men tanken är att finalen sker på de olika arenorna var tredje år. I finalen delas dryga 80 000 kronor i premier ut bland de placerade, alla som startar finalen kommer hem med en premie. -Det är fantastiskt roligt att vi kan erbjuda en sådan här prispott på denna nivå. Att äga häst är mer och mer kostsamt och med ekonomiska läget just nu kanske detta kan vara ett välkommet tillskott i kassan, säger Hanna Khazrai, projektledare för touren.
Vad som kanske skiljer sig åt mot en mer traditionell ridsporttour är att det är hästen som kvalar, inte ekipaget eller ryttaren. Något som är väldigt signifikant med travsporten och i dagsläget sker vanligtvis på unghästtävlingar inom ridsporten.
-Hästen är i blickfånget under den här touren och vi kommer parallellt med kval och tävlingar jobba ännu mer aktivt för att sprida fokus på våra fantastiska tävlingskompanjoner och deras välfärd, avslutar Hanna Khazrai.
Kontakt och information:
www.arenatripletour.com Instagram: @arenatripletour Facebook: @arenatripletour
Annie Engdahl, Pressansvarig: 0735-971019, annie.engdahl@mantorp.travsport.se Hanna Khazrai, Projektledare: 0738 – 675165, hanna.khazrai@aby.travsport.se Cornelia Lövgren, Tävlingsledare: 0703-315350, cornelia.lovgren@mantorp.travsport.se Linda Nordvall, VD Mantorptravet: 0702-138252, linda.nordvall@mantorp.travsport.se Jon W Pedersen, VD Åbytravet: 0708-163300, jon.pedersen@aby.travsport.se Björn Frössevi, VD Sundbyholm: 0733-360603 , bjorn.frossevi@sundbyholm.travsport.se

Till biljetterna

© Åbytravet 2024