Succéstart för Järpedal!

Först ut var danskfödda Callmeawinner (e. Great Challenger) som kom till start med en sällsynt plump längst ned i programraden. Den saken snyggades nu till genom en säker spetsseger på 1.15,1 över full väg.
– Med krafter kvar, påpekade kusken Thomas Uhrberg.
– Det här bådar gott. Jag hoppas att hon får vara frisk framöver.
Femåriga Callmeawinner ståtar nu med nio segrar på 19 starter.
– Det är en väldigt effektiv häst. Jag hoppas att hon är i början av sin karriär, sade Lars Järpedal i vinnarcirkeln.
– Det är väldigt kul att hon har just den stam som hon har. Den har vi levt med i 20 år. Det är kul att ha den kvar och förhoppningsvis kan hon gå till avel sedan och få föl.
Spets och slut även för stallkamraten
Näst på tur från Järpedals formstall var Key West Snapper. En femårig Zola Boko-son som inte hade vunnit sedan i mars i fjol. Nu var det dags igen och Uhrberg använde samma segerrecept som med stallkamraten.
Via 1.14,3 sista halvvarvet tackade Key West Snapper för sällskapet och vann med närmare två längder.
– Hans hästar är fina och vältränade, berömde Uhrberg i riktning mot Lars Järpedal.
Åbyamatören hade ett strålande fjolår med 19 segrar och närmare 1,4 miljoner kronor inkört till stallet. Siffror som nu ligger skrynkligt till. Knappt två månader in på det nya året är Järpedal nämligen uppe i sju segrar och nästan en halv miljon kronor. Legacy H.H. tog andra raka segern för Carl Johan Jepson. Stoet fick en kanonstart och sedan styrde Jepson loppet därifrån. Segern blev småsäker och förstapriset var 30 000 kronor. Stall Mikael Fellbrandt har en kapabel travare i Raja Piraya som tränas av Robert Bergh. Raja Mirchi-sonen brakade till ledningen och låg sedan på under vägen. Trots det hade han krafter att gå undan till slut.  Segern var värd 35 00 kronor och segertiden blev 1.15,5/2140 auto. 
 

Till biljetterna
Smash Into Pieces

© Åbytravet 2024