OBS! Ponnytravtävlingar på lördag 31 juli, banan endast öppen för träning till kl. 10.00. Endast lila, stall 8 får användas till utselning.

Tävlingsbanan och paddocken kommer vara stängd fredag 13/8 på grund av förberedelser inför Åby Stora Pris. Ingen träning eller utselning är möjlig på Åbytravet denna dag, istället hänvisar vi till Balltorp.

Solvato tillbaka i vinnarcirkeln!

Stall Dencos Solvato vann igår på Halmstadtravet. Solvato kördes som vanligt av Stefan Söderkvist. Stefan tog det lugnt från start och hamnade som sista häst i andraspår. 900 kvar stötte Stefan och Solvato fick rygg att gå på. I sista sväng skickade Stefan ut Solvato i fjärdespår och Solvato gled enkelt förbi de övriga på 1.12,2/2140 auto. Det var 50 000 kronor i förstapris och det är Denco HB som äger. Det var hästens fjortonde seger i den femtiofemte starten. I samband med starten blev skötaren Cecilia Olsson biten men hon efter omständigheterna bra. Hon har lite problem att röra sin handled men har varit på sjukhus.
Veijo Heiskanen presenterade ett fint nyförvärv i Flying Bolt. Veijo hade spår 8 i volten men sökte sig direkt utåt. I slutkurvan vilade Flying Bolt i ledarens rygg och in på upploppet fick den flygande Bolten full marchorder igen. Flying Bolt gick förbi enkel på det nya rekordet 1.15,8/2140. Förstapriset var 20 000 kronor och det är Kuggen AB som äger hästen.

Köp biljett
Publik och Covid-19
Sommaraktiviteter på Åby Travskola
Åby Stora Pris 14 augusti

© Åbytravet 2021