Rapport från STL-tävlingar 6 Mars

Bara fem grader på temperaturmätaren, men tidsnoteringar som om det vore en sommardag.
Lördagens topptävlingar på Åbytravet innehöll inte mindre tre vinnare som nu kan titulera sig snabbast i Sverige under 2021!

Kvickast av dem alla var Floris Baldwin, vinnare av Svenska Travligans (STL) högsta klass Gulddivisionen.
Hästen som är uppfödd i Nederländerna, men tränad av Trond Anderssen i Norge kördes till vinst av svenske Magnus A Djuse.
Framme i tät dundrade hästen runt på kilometertiden 1.10,8a/1.640 meter. Därmed putsade han Disco Volantes en vecka gamla ”årsrekord” i svensk travsport på 1.11,0.
– En av de snabbaste hästar jag har kört. Han är väldigt okomplicerad, snäll och fin på alla sätt. Det kändes i slutkurvan att jag hade rätt mycket kvar i honom och det var inte helt tomt i mål heller utan huvan satt kvar på öronen. Han kommer nog kunna hävda sig i något storlopp i Sverige; det tror jag, sade Magnus A Djuse.
Floris Baldwin har i och med denna seger passerat två miljoner kronor i intjänade prispengar och mer än dubbelt så mycket har Ultra Bright kammat hem till sina ägare Heiki och Bengt Andersson under 63 starter.
Nu tog hon karriärens 17:e seger genom att vinna på 1.12,2/2.160 meter vilket gör henne till Sveriges snabbaste voltstartsvinnare detta år.
Treårige Aramis Face tävlade inte inom V75-spelet utan noterades för sitt rekord dessförinnan. Skånetränaren Lars I Nilsson är mannen bakom löftet som kan titulera sig årets snabbaste treåringsvinnare i voltstart efter att landat på 1.15,3/2.140 meter.
– Känslan är att den här hästen bara kommer bli bättre och bättre. Det finns mycket potential i hästen, sade segerkusken Stefan Persson.
Lördagens V75-omgång innehöll två stora överraskningar. Johan Untersteiner vann med Awesome Kronos och Nicklas Kortifsen med Zaffiro Jet vilket resulterade i att utdelning på sju rätt stack iväg till drygt 1,3 miljoner kronor.

Smash Into Pieces till Åbytravet 10 augusti

© Åbytravet 2024