Helgens Hört & Hänt

Kalmar fredag:
Den danske sexåringen hade hunnit med två lopp under 2018 innan fullträffen i Småland. Visst, det handlade om bra insatser även då och segern senast i Årjäng var av ett bra slag fast fredagssegern var något extra.
Ekipaget kunde inte vara med i den inledande spetskörningen, men efter ett knappt halvvarv var det dags att ge sig in i striden på allvar. Duon forsade till spets, höll därefter ett högt tempo och formligen joggade till sig ett än större försprång över upploppet.
– Jag var aldrig orolig, menade Veijo Heiskanen med det där leendet som brukar betyda att här finns det mer att hämta.
Åbytränaren satte ett lagom högt tempo, 1.13 första varvet, för att få motståndarna att gå sig trötta. Motbudet Mohikaner kom aldrig in i matchen efter att ha gått sig trött ute i tredjespår sista delen av loppet och det övriga gänget slängde tidigt in handduken. Det fanns bara ett ekipage på banan.
– Hästen springer väldigt lätt och avslappnat. Han stoppades upp av några förkylningar i början av året, men nu kan han springa fort igen.
Heiskanen har tränat hästen sedan i början av november och spår en ljus framtid för Great Challenger-sonen.
– Det här är en häst som kommer att gå upp i klasserna fort, spådde Veijo Heiskanen som kunde ha fått ytterligare en seger med sig hem om inte bra spurtande Tristan Cesar, efter S.J´s Photo, brutit ned i striden mot ledande (och vinnande) Dornoch Am.
Vaggeryd lördag:
Let Us Pray tog karriärens första seger när Malin Asklund styrde honom till segern. Malin körde ett mycket fint lopp med familjens häst och när luckan kom gick Let Us Pray mycket enkelt förbi. Segern var värd 10 000 kronor. Det var var elvaåringens 21:e start i karriären och segertiden blev 1.18,2/2140 auto. Det är Firma Asklunds Sadelmakeri och Malin Asklund som äger hästen.
Örebro söndag:
Veijo Heiskanen har fin stallform och i söndag så debuterade Kindy Cane i hans regi. Hästens spetsade i debutantloppet på Örebro och var sedan överlägsen via 1.15,5 sista varvet. Segertiden blev 1.17,3/2140 meter. Det är Kurt Wahldin i Ystad som äger hästen.
 
 

Smash Into Pieces till Åbytravet 10 augusti

© Åbytravet 2024