För aktiva: Tävlingsbanan och paddocken är stängd 18-23 juni pga. av ridsportstävlingar. Ingen träning och utselning är möjlig under denna period. Vi hänvisar till Balltorp dessa dagar.
Tävlingsbanan kommer hållas öppen för träning på midsommardagen, lördag 26 juni, men stängd som vanligt fredag 25 juni (midsommarafton) samt söndag 27 juni.

Fin Halmstadkväll för Åbylaget.

Veijo Heiskanen utrustade Bigarrå med ett stängt huvudlag för första gången och det slog väl ut. Henna Halme hade fullt upp med att hålla i sig och första varvet travades på 1.11,5. Bigarrå höll farten storstilat och höll undan säkert före en vass spurtande Lucky Babe.
– I dag var det racerbalans på och hästen var riktigt bra och kusken gjorde också ett toppjobb hon. Det var riktigt bra för avelskarriären framöver, men Bigarrå får tävla på ett tag till, sade ägaren Peter Strand.
Stall Heiskanen tog hem ytterligare en seger. Wally Cocktail höll ordning på sina långa ben den här gången och gick en rejäl långspurt som resulterade i en säker seger.
– Benen går åt alla möjliga håll och i dag stämde det. Han har ett väldigt fint löphuvud, sade Veijo Heiskanen.
I andra loppet tog favoriten Hodder hand om ledningen, men galopperade i sista sväng, och då tog Milles Fighter över ledningen och försvann till överlägsen seger. Henriette Larsen höll i tömmarna och Pethra Prytz både äger och tränar femårsvalacken, som nu tog sin andra seger på totalt fem starter. Det är P Prytz och F:a Konsultbyrån Solrosen. – Han har ett jättefint löphuvud och loppet löste sig bra för vår del, sa Stefan Söderkvist efter att ha styrt Admir Zukanovictränade Great King Wine till seger i sjunde loppet. Det är Stall Denco som äger hästen och förstapriset var 25 000 kronor. 

Lunch i Lyon - Öppet!
Publik och Covid-19
Sommaraktiviteter på Åby Travskola
Åby Stora Pris 14 augusti

© Åbytravet 2021