Dubbelseger till André Eklundh

Med Joke Faces halvbror Gladiator d’Am och Dante Kolgjini i ledningen valde André Eklundh att dra i högertömmen och köra fram till dödens med No Limit La Ma (e. Quite Easy U.S.)  varvet från mål. Inför slutsvängen hade ledaren alltjämt ett par längder till godo på övriga och det såg länge ut som att det skulle räcka hela vägen. Men den sista biten närmade sig No Limit La Ma snabbt och när mållinjen kom krävdes målfoto för att skilja hästarna åt.
– Jag sa till Dante att jag tyckte att jag hann dit, berättade André Eklundh i vinnarcirkeln.
– Då smällde han pisken i hjulet.

Eklundh hade rätt och därmed säkrade No Limit La Ma karriärens fjärde seger. Hästen kom till Eklundh under fjolåret och samtliga segrar är tagna i Åbytränarens regi. Den senaste imponerade på tränaren.
– Han hade problem med banan och fick inte det fäste han behövde och han hade det riktigt kämpigt. Jag kan fortfarande inte fatta att vi klarade det. Han är en riktig kompis som försöker hjälpa till. Jan Månsson i Rävlanda äger hästen.

Segertiden blev nya rekordet 1.16,1a/2140 meter.

Ett par lopp senare säkrade stallkamraten en dubbelseger för Eklundh och hans stall. Dropluggage Racing (e. Quite Easy U.S.) kämpade tappert i ledningen och kunde hålla undan till en knapp seger på 1.16,1a/2140 meter.
– 200 kvar kändes det bra och jag trodde inte de andra hade så mycket kvar som de hade. Hon fick verkligen kriga och hon gjorde det på ett bra sätt, sade Eklundh. Grinderhall AB äger hästen.

Elche tog andra raka segern för Dwight Pieters och Invest 4all i Bergvik. Dwight körde fram utvändigt ledaren varvet kvar och styrde sedan loppet på bästa vis. Segern var värd 35 000 kronor och det är Robert Bergh som tränar hästen. Trine – Alice Tengesdal är hästens skötare.

Smash Into Pieces till Åbytravet 10 augusti

© Åbytravet 2024