Caddie Icon starkast från dödens!

Löpningen blev tuffast möjliga, men trots det kunde Caddie Icon hålla ifrån sig konkurrenterna över upploppet. Åttaåringen noterades för sin andra raka seger tillsammans med tränaren Edvin Ceka.
Caddie Icon (e. Love You) har många gånger visat att han trivs över längre distanser och visst skulle han ordna andra raka segern tillsammans med sin tränare Edvin Ceka i sulkyn. Detta trots tuffast möjliga resa utvändigt ledande Bowling Triple X.
Den senare tog hand om ledningen per omgående och ökade successivt tempot under vägen. Bowling Triple X. hade greppet runt slutsvängen, men in på upploppet tappade hästen aktionen och rullade över i galopp. Istället tog Caddie Icon över kommandot och höll starkt hela vägen in. Även om Mattias Djuses Vidivici C.C. sköt till starkt invändigt den sista biten. Segertiden för Caddie Icon skrevs till 1.15,6/2660 meter.
– Han är en fantastisk häst och han vann idag även fast banan är hård. Han trivs inte på det här underlaget egentligen. Vissa hästar gör det, men andra inte och han är en häst som inte gör det. Jag valde att ta det lugnt när vi hamnade utvändigt om ledaren då jag vet om att jag har en stark häst. I sista sväng såg jag att ledaren började tappa travet och då valde jag att trycka på lite extra, sade Edvin Ceka.

Till biljetterna
Smash Into Pieces

© Åbytravet 2024