4 hemmasegrar under torsdagen

Yippie Chic har alltid sin jämna form. Denna gång fick hon en del hjälp på vägen då tätparet Livi Joy och Rubacuori Alca bägge var på gasahumör. Första 500 öppnades efter 1.07,2 och därmed var deras mesta spurtkrut förbrukat. Framåt som första i andraspår kom Yippie Chic travande och på sista långsidan slog stoet klorna i ledaren Livi Joy som galopperade då Mikael tryckte på lite extra. Sedan blev det en ganska säker seger.
– Det bästa med Yippie är att hon inte har någon dålig egenskap. Hon kämpar hon alltid så gott hon kan, sade Mikael J. Andersson.
Nu såg det ut som hon väntade på konkurrenterna i sista kurvan då hon var först i ett huj ville hon inte springa ifrån dem. Men då kusken manade på henne gick hon undan till seger så även om hon väntade synbart var segern aldrig i fara. Hon sträckte på sig så mycket som behövdes.
– Hon väntar gärna på de andra och är svår att köra ifrån fältet med. Men hon gör alltid sitt och är vass form, sade Mikael.
Det här var tredje årssegern och tionde totalt. Hon är på 167 500 kr intjänat i år och det saknas bara 9 000 kr till fjolårets siffror år nådda och det återstår ännu tre månader.
– Jag är riktigt nöjd med detta. Hon verkar hålla sig på samma nivå på min träning som mest är intervaller hemmavid. Har funderat på om jag skall ta henne till aveln men då hon tar in så här bra pengar varje år fortsätter jag minst ett år till, sade amatörtränaren Lars-Erik Feldt som kan fortsätta och mysa med sin häst.
Kindy Cane fortsätter att övertyga. Hon satt i ledningen efter 300 körda och sedan fick Veijo lite oväntat betämma i lågt tempo.
– Hon var oväntat lugn idag och därför kunde jag köra sakta där framme. Det var svårt för de andra att slå henne då hon är på så här bra löphumör. Fem segrar på sju starter säger väl det mesta hur bra hon är. Jag tror att hon på sikt är ett ämne för översta stoklassen, sade Veijo Heiskanen.
Rawindski avslutade en stark tävlingsdag för Veijo Heiskanen.
– Bästa tävlingsdagen på ett tag för mig här. Skönt att sätta en trippel just på Åby. Rawindski kunde visa att han är i form nu och jag räknar med en bra höstsäsong för honom, sade Veijo. Veijo vann även med Dag Johansons Min Fina. Min Fina pep till ledningen och höll sedan ett jämnt hårt tempo och var tämligen överlägsen i karriärens första seger.

Till biljetterna

© Åbytravet 2024