Framgångsrik onsdag för Åby!

Under regn och stormblåst så segerdefilerade hemmalaget vid flera tillfällen under onsdagens tävlingskväll. Först ut var Mikko Ahos Madurai som tillsammans med Carl Johan Jepson följde upp förra veckans fina insats genom att vinna. Jepson var som vanligt vass från start och satt i spets efter ett par hundra meter. Över den långa distansen visade sedan Madurai fin styrka när hästen höll undan till en säker seger. Det är Toni Hagert som äger hästen och förstapriset var 30 000 kronor. 

Isabella Bergh tog karriärens andra seger när hon vann med Stall Berghs nyförvärv Vikens Easy. Isabella satte hästen i spets direkt och via 1.14,4 sista 500 så stack hästen undan. Det var hästens fjärde seger i karriären och det Mikael Fellbrandt som äger hästen. Totalt har Vikens Easy tjänat 128 000 kronor. 
En av årets största glädjetjut bjöd Tony Löfqvist på när hans egenägda och egen uppfödde Vikings Preacher tog karriären första seger när Anders Christiansson styrde en hästen till seger. Vikingen avgjorde enkelt och rejält  sista biten. Tränare Löfqvist pratade om derbyt. Segertiden blev 1.16,9/2140 auto och det var 30 000 kronor till Löfqvist och gänget runt hästen. Vinnaroddset var hela 21 gånger pengarna!
 
Global Raceway fortsätter att visa hög klass och fin utveckling. Stefan Persson körde hästen till spets efter 400 meter och därifrån så dansande hästen undan på 1.12,6/1640 meter med tussarna kvar i öronen.  Segern var värd 70 000 kronor och det är Henrik och Helen som äger hästen ihop med Stefan och några till. Detta var hästens sjunde i den fjortonde starten. 

Till biljetterna
Smash Into Pieces

© Åbytravet 2024