Rose Mary strålande på Jägersro

André Eklund och hans fyraåriga sto Rose Mary (e. S.J.’s Caviar) höll upp sitt innerspår i den tredje V86-avdelningen. Men det kostade. Rejält.
Lutfi Kolgjini ville inte ge sig i spetskörningen bakom sin Restless Face och när 500 meter hade passerats visade klockan 1.06,6.
Kolgjini fick till slut nöja sig med rygg på Rose Mary, som avverkade första varvet på 1.13,5. När upploppet kom hade konkurrenterna fortfarande längder att plocka in på ledaren – som höll undan och vann på 1.14,1a/2140 meter.
– Det var fantastiskt alltså… Jag vet inte vad jag ska säga, jag är lite mållös. Jag visste ju att hon var bra, men att hon skulle stå hem efter den öppningen…, sade André Eklundh i vinnarcirkeln.
– Hon blev avslappnad där framme och på den sista långsidan fick jag ett sådant svar och jag förstod att hon skulle hålla bra länge i alla fall. Hon bara bet i i och sprang ifrån dem. Det tog stopp sista hundra, som det skulle göra. Det var fantastiskt bra av henne.
I vinnarcirkeln berättade Eklundh att hästen haft en del bekymmer.
– Hon var egentligen startklar som treåring, sedan fick hon en skada och fick vila i sju-åtta månader.
Rose Mary belönades med 125 000 kronor för segern och den innebar också att hon är fortsatt obesegrad felfri.  Det är Peter Bronsman och SIAG Holding som äger hästen.

foto : dl : bild fã¶r fri publ. t.o.m. 2018-05-03.
foto: daniel larsson

Läs mer om hästarna i loppet
Till biljetterna

© Åbytravet 2024