Berghdubbel på Solvalla!

Det var inte bara kusk-VM i startlistorna denna elitloppsfredag. I Trottex Auktionslopp för treåriga hingstar och valacker fick vi se en imponerande segrare. Björn Goop satte sig upp bakom Robert Berghs Power (e. Googoo Gaagaa-La Vici) och var först i mål trots ett lopp utvändigt om vinnaren av Svenskt Uppfödningslöpning Bythebook (Googoo Gaagaa-Stellar Value).
– Det var en rejäl prestation. Jag hade mycket kraft i hästen och körde på säkerhet i början. Då jag satte pedalen i botten på bortre långsidan var det förstås en risk och vi tog oss inte förbi Eriks häst. Men jag hade en häst som klarade det, sa en nöjd Björn Goop.
Framgångarna fortsatte för Goop/Bergh i auktionsloppet för treåriga ston. Goop gav Boxer Shrimp ett fint lopp mestadels i andra utvändigt och hon avslutade starkt.
– Det är Robert som gjort jobbet. Jag tycker bara att det är kul att hoppa in som ersättare. Vi satt bra på det då det gick undan i starten. Hon gick rejält sista 800 meterna så det var en riktigt bra insats, sa Björn Goop.

Till biljetterna

© Åbytravet 2024