Toppkväll för Eklundh på Örebro

Från ledningen blev det till sist en behaglig seger för André Eklundhs lovande treåriga sto, Felicity Shagwell (e. Maharajah). Stoet, som gjorde första starten sedan oktober, satt i spets per omgående och varvade på 1.17,3 och kom sedan i mål på 1.15,0a/2100 närmast före Joakim Lövgrens Zara Kronos.
– Hon har inte startat på länge, men avslutade 1.12,3 sista 500. Hästen springer med otrolig glädje, sade André Eklundh.
Åbytränaren har den framtida matchningen klar för sin häst.
– Nu kommer hon att starta i ett lopp i Margaretas Tidiga Unghästserie om ett par veckor och sedan siktar vi på att vara med i Guldstoet.

André vann även med Knutsson Trottings Odette som efter rejäl insats tog karriärens första seger. André tryckte sig ledningen i första sväng trots 20 meters tillägg och i den positionen sträckte Odette på sig fint hela vägen in mål. Segern var värd 25 000 kronor och segertiden blev 1.17,0/2160.  Robert Bergh vann även han lopp på Örebro. Det var med Frida Zonett. Christoffer Eriksson körde hästen och valde att byta ut rygg ledaren mot utvändigt ledaren 1200 kvar. Frida Zonett visade fin skalle sista biten då hon gick förbi ledaren. Det är Stall Zonett som äger hästen.


 
 

Till biljetterna
Smash Into Pieces

© Åbytravet 2024