Dubbel till Heiskanen på Jägers!

I sista loppet och avslutningen på V64 kom dagens enda egentliga överraskning. Den stod Henna Halme för med Ulena Car och därmed blev Veijo Heiskanen dubbelvinnande tränare. Från tredje utvändigt fick Ulena Car en rygg att gå i på sista bortre långsidan och när hon vred på i fjärde spår 300 kvar så hade Helena Halme och hennes häst bästa krutet på upploppet. En glad 12-oddsare och Helena Halme och Veijo Heiskanen försvann snabbt som en avlöning hem till Åby som hade kvällstävlingar. Platserna till Ymer Brick med Ken Ecce och Wild Love med Stefan Persson. Sofia Adolfsson är en av landets främsta montéryttare. Satt på favoriten Barack La Marc från Veijo Heiskanen i V64-2 som var Amatörklubbens Jubileumsmonté och gjorde förstås inget fel. Från andra utvändigt snabbt fram i slutsvängen och försvann före Västerbochecklight med Jennifer L Oscarsson. Trea Harmon Boko och Jessica Pilenberg.
– En jättejättefin häst, något alldeles extra. Tog det lugnt när tempot var bra, kunde sitta kvar och vänta länge. Han visade i dag att han var bästa hösten. Han är otroligt stark och tål att gå länge i hårde tempon och även speedig, sa Sofia Adolfsson.
– Jätteduktig häst. Sulky går inte så bra, hinner inte med. Mycket bättre i monté, menade Veijo Heiskanen också på plats i vinnarcirkeln.

Läs mer om hästarna i loppet
Till biljetterna

© Åbytravet 2024