För aktiva: Tävlingsbanan och paddocken är stängd 18-23 juni pga. av ridsportstävlingar. Ingen träning och utselning är möjlig under denna period. Vi hänvisar till Balltorp dessa dagar.
Tävlingsbanan kommer hållas öppen för träning på midsommardagen, lördag 26 juni, men stängd som vanligt fredag 25 juni (midsommarafton) samt söndag 27 juni.

Nytt banrekord av Eklundhs löfte!

Felcity Shagwell vann i onsdags karriärens första seger och det på ett imponerande sätt. Det var spets och slut som gällde. Första varvet gick på 1.17,0 och via en mycket snabb avslutning vann Maharajah-dottern på ett mycket enkelt vis. Segertiden blev 1.15,3/1640 meter och det var 50 000 kronor i förstapris. Det är Knutsson Trotting som äger hästen. Segertiden var nytt banrekord för tvååriga ston!
Stall Dencos Seal Kronos har nu två raka segrar efter en knäoperation. Som vanligt Stefan Söderkvist i vagnen.  Från fjärde utvändigt visade Seal Kronos bra styrka när han gick runt dom i tredjespår sista 900. Förstapriset var 60 000 kronor.
Robert Berghs Nobel Amok (e. Zola Boko) är tillbaka i segertagen. Tillsammans med sin tränare stack hästen direkt till ledningen och efter att ha fått varva på 1.14,2 blev segern väldigt enkel. Nobel Amok tog årets sjunde seger när han kom i mål på 1.13,1a/2140 meter.
– Det är en väldigt atletisk häst. Banan var fin idag och då har han det lättare för sig. Han har en väldigt härlig fysik och har ett lika bra framsteg som baksteg och han rör sig verkligen energisnålt, sade Robert Bergh.

Lunch i Lyon - Öppet!
Publik och Covid-19
Sommaraktiviteter på Åby Travskola
Åby Stora Pris 14 augusti

© Åbytravet 2021