3 STL-segrar till hemmalaget!

Det var hemmajubel flera gånger om under finallördagen på Åby. Inte minst av Tony Löfqvist – en av tre Åbytränare som fick med sig en V75-seger hem. Det var hans Viking Preacher (e. Pastor Stephen) som kom fram utvändigt om ledaren tillsammans med Erik Adielsson under slutrundan. Då hade Sebastian Journey varvat på 1.13,3 och Löfqvists femåring lyckades ta sig förbi redan inför slutsvängen. Då var det ingen som kunde rå på Vikings Preacher och glädjen var total i vinnarcirkeln. Där fanns dock inte segerkusken Erik Adielsson.
– Jag frågade Erik efter värmningen om han kan köra hästen i Jublieumspokalen till sommaren. Han sa ja. Tre minuter innan loppet sa Erik till mig ”Tony, ta på dig hjälmen för jag måste till flyget efter loppet. Du får ta segerdefileringen själv” sade Löfqvist i vinnarcirkeln.
Segern i klass I-finalen var värd 250 000 kronor och klockan stannade på 1.14,5a/2140 meter.

Säkert från ledningen

Dessförrinnan hade två andra Åbytränare redan presenterat sig. Redan i den första avdelningen levererade Lars Järpedals stall på nytt. Hans Okaloosa Bell (e. Pastor Stephen) kunde enkelt försvara ledningen på startvolten tillsammans med Ulf Ohlsson. Därifrån var den ingen som kunde hota det fyraåriga stoet, som höll konkurrenterna bakom sig genom att trava 1.16,0/2140 meter. Förstapriset var 250 000 kronor.
– Det är här det största jag har varit med om förutom mina barns födelse, Det blev ju säkert till slut och det var en härlig känsla. Vi är ju uppfödare till den här också, det är en extra bonus, sade Järpedal i vinnarcirkeln.
Från dubbla tillägg hittade storfavoriten Southwind Feji fram utvändigt om vinnaren varvet från mål, men hon hade ingenting att komma med när det skulle avgöras. Däremot blev det ett andrapris till Pär Hedberg, men det var stallkamraten Jejje Palema som tog hand om det tillsammans med Christoffer Eriksson. 

Falsig fick jubla

I V75-4 var det tilläggsstartande Rushmore Face och Lutfi Kolgjini som nådde upploppet först efter att ha travat utvändigt om ledande Peder Mykla. Den enda som kunde haka på Rushmore Face genom slutsvängen var Bo Falsigs Crossfire Simoni (e. Revenue) som startade på grunddistansen. Den senare hade ett par längder fram mitt i sista sväng, men mitt på upploppet kunde han koppla segergrepp.
– Jag hamnade lite långt bak. Det kördes friskt där fram och min häst har toppform, men det kändes inte som vinst innan vi tog oss förbi 100 kvar, sade Bo Falsig i vinna.rcirkeln.
Segertiden blev 1.15,2/2140 meter och förstapriset var 250 000 kronor

Smash Into Pieces till Åbytravet 10 augusti

© Åbytravet 2024