För aktiva: Tävlingsbanan och paddocken är stängd 18-23 juni pga. av ridsportstävlingar. Ingen träning och utselning är möjlig under denna period. Vi hänvisar till Balltorp dessa dagar.
Tävlingsbanan kommer hållas öppen för träning på midsommardagen, lördag 26 juni, men stängd som vanligt fredag 25 juni (midsommarafton) samt söndag 27 juni.

Eklundhs superform håller i sig!

Efter ett mersmakande kvallopp på Åby i slutet av november var det äntligen dags för comeback för Droppluggage Racing (e. Quite Easy U.S). Stoet hade inte startat sedan början av december 2017 och när det väl var dags var det också första starten i André Eklunds regi. Efter positiva stallrapporter målades hon upp som det värsta hotet mot favoriten Valetta, som startade 40 meter bakom.
André Eklundh kunde köra sig till ledningen omgående samtidigt som favoriten satt längst bak i fältet och när han sedan kunde varva på 1.19,4 var det ingen som kunde göra något åt Dropluggage Racing som tog en mycket säker seger närmast före nyss nämnda Valetta. Klockan stannade på 1.18,7/2140 meter.
– Hon har varit väldigt skadedrabbad och haft dåliga knän. Till slut blev hon opererad och hon gick på bete i 14 månader innan hon kom till mig, sade André Eklundh i vinnarcirkeln.

Eklundh hade faktiskt vunnit med hästen tidigare. Då i Dan Widegrens regi.
– Det finns kapacitet i henne. Framför allt har hon fin inställning och bra hjärta och lungor. Det är benen som är lite dåliga, men peppar pepprar så verkar det funka bra nu.
Segern var den tredje på elva försök och den var värd 35 000 kronor. Det innebär att Dropluggage Racing nu har 135 100 kronor på kontot.

Lunch i Lyon - Öppet!
Publik och Covid-19
Sommaraktiviteter på Åby Travskola
Åby Stora Pris 14 augusti

© Åbytravet 2021