Fin fredag för Stall Bergh

Tudor Kronos och Frenchnorwegian ID vann sina starter på Örebros lunchtrav under fredagen.
Bakom jättefavoriten Tudor Kronos var Bergh beslutsam och omgående forcerade han hästen till spets i detta stayerlopp, stallskriket Polycrates Face hann aldrig svara ut Raja Mirchi-avkomman. Bergh körde 1.15 sista varvet och megalampan bara joggade undan till slut och vann mycket bekvämt.
– Vi kom iväg bra och då jag vet att den Jepson körde är lite segstark så chansade jag på att vi kunde få överta om jag körde till rejält. Normalt kör man undan sista 700 meterna i ledningen, men denna gång bevakade jag bara bakomvarande häst. Jag såg att det var lite anmält till detta lopp, då hästen tjänat snabba pengar så valde jag att starta här. Detta var ett perfekt lopp för honom, sade Robert Bergh.
Bröderna Sedin har en riktigt fin talang i treårige Frenchnorwegian ID som debutvann på ett läckert vis. Robban höll lätt upp ledningen med fuxen som sedan fick trava fortare succesivt under loppet. Det drev bra för hästen som travade sista varvet efter 1.16 och sista 700 meterna efter 1.15. Han vann på 1.17,5 och visade ett klokt och moget intryck. Man riktigt hör på Robert att han håller honom högt, när han växer i sin stora kropp och får mer fart i sig kan detta bli en riktigt bra häst.
– Det är bra talang i honom och detta är en riktigt trevlig häst. Jag tror och hoppas att detta är en häst för framtiden, han är stor i kroppen och kan han göra denna prestation som fransman i januari som treåring så ser verkligen framtiden ljus ut. Han är snabb i benen och det finns mycket att åka med när man sitter bakom honom, han är förnuftig på alla vis. Den här gillar jag, sade Robert Bergh.

Läs mer om hästarna i loppet
Till biljetterna

© Åbytravet 2024