Tre härliga hemmasegrar!

Majett visade riktigt bra takter då hon vann Stostayer inom V5-spelet.
– Riktigt bra form. Jag har känt att hon var klart uppåt med tre starter i kroppen och tyckte att uppgiften såg spännande ut. Nu vann hon lätt trots att jag aldrig fick av öronkappan på henne. Det borde betyda att jag har ännu lite mera kvar att köra med nästa gång, sade Karl Stolt.
Nu vann Majett på 1.15,5 över den 2640 meter dryga distansen och ser ut att bli nyttig i sin nuvarande form.
– Jag har bara sex hästar i stallet och skall sanningen fram är det inte riktigt lika roligt som förr. Jag avstår gärna längre utflykter och satsar på hemmaplan istället. En sådan här fin vinst är förstås kul att vinna, myste Kalle.
Smevikens Cruiser var bara starkast då han klev fram tidigt och satte sig utanpå Cool Bella. I sista kurvan var det spel mot ett mål och Henna Halme kunde sitta lugn bakom sin häst.
– Han var riktigt bra då han vann redan senast så att han skulle ha bra chans idag var jag helt klar på, säger Henna.
Det var en stor marginal till tvåan i mål.
– Mycket nöjd och det fanns en hel del kvar i mål. Det är nice att köra då det är så mycket folk på publikplatserna som det var i kväll, fortsatte Henna.
Henna Halme gör inte många fel i sulkyn. Vad som imponerar är hennes aptit till att köra offensivt och hitta rätta flytet för hästen.
– Jag har hela tiden trott att hon skall bli bästa kvinliga kusken i landet och det tror jag hon kommer att lyckas med, säger tränaren Veijo Heiskanen.
Hakon Von Haithabu fortsätter att vinna. Robert Berghs tysk öppnade snabbt och sattes direkt i ledningen. Väl där så gick hästen i sin småtröga men vägvinnande stil. Det är Bengt och Björn i från Tjörn som äger hästen. Robert Bergh tränar och Katarina Landell sköter. Seger var värd 30 000 kronor. 

Smash Into Pieces till Åbytravet 10 augusti

© Åbytravet 2024