Trippel för Bergh på Färjestad

Robert Bergh skickade en busslast till Färjestad och det resulterade i 3 segrar. Först ut var Gianluca Boko som vann andra raka segern. Precis som segern förra veckan stack Gianluca Boko till ledningen via 1.14,5 första 500. Efter ett slutvarv kring 1.13,5 vann Gianluca Boko på 1.15,3/2140 auto. Det var 20 000 kronor i förstapriset och det är Gothia Seafood som äger hästen.

gb

Dagens dubbel blev sedan Berghs dubbel då Royal Ice och Algot Zonett. Tillsammans med Robert Bergh spetsade Royal Ice (e. Muscle Hill) direkt och efter att ha fått köra närmare 1.20 andra 500 meterna i loppet hade femåringen en hel del sparat över upploppet, trots att han inte startat på fyra månader inför måndagens uppgift.
Han stod emot både Candor Hall och Riff Kronos och vann med ett par längder. 1.13,2a/2.140 meter blev tiden och 40.000 kronor var segern värd.
Royal Ice tog därmed karriärens 13:e seger i 45:e starten.
Det är hockeybröderna Daniel och Henrik Sedin som sedan en dryg månad tillbaka äger hästen som tjänat strax över miljonen så här långt i livet.
– Det var roligt att hästen fungerade direkt, men visst hade jag känsla för att det skulle gå bra. Jag tror det är en häst vi kommer få roligt med och vi siktar på att starta i gulddivisionen framöver, sade Bergh efteråt.
Tvåa blev Riff Kronos efter långt tävlingsuppehåll. Admir Zukanovics topphäst hade inte startat sedan april månad, men visade verkligen gryende takter. Körde gjorde Stefan Söderkvist och hästen har bara drygt 100.000 kronor kvar att springa in innan han är trefaldig miljonärrv
Algot Zonett vann sedan DD-2 över distansen 2640. Bergh valde att avancera framåt tidigt i loppet och blev släppt till ledningen. Väl  i spets höll Robert ett jämnt tempo och gled undan med en halv längd till slut. Seger var värd 25 000 kronor och det är Stall Zonett som äger hästen. az

Till biljetterna
Smash Into Pieces

© Åbytravet 2024