Tre segrar under torsdagens tävlingar

Giuseppe Lubrano har Pacific Face i ett fantastiskt slag och i torsdags tog tredje raka segern. Som senast så red Emelie Knutsson hästen och Emelie utnyttjade hästens styrka på bästa vis. Pacific seger var värd 35 000 kronor.
Robert Berghs Tyson Dimanche (e. Zola Boko) hade galopperat i alla sina starter förutom en fram till torsdagens uppgift. I debuten i Halmstad under hösten 2016 gick hästen felfritt och då slutade det med en överlägsen seger. Efter det följde sju raka starter där hästen galopperade bort sina möjligheter, men nu gick hästen återigen felfritt och då fick kretsen runt den femårige valacken på nytt besöka vinnarcirkeln. Robert Bergh körde distinkt från start och körde till ledningen i utgången av första sväng. Man öppnade första 500 meterna efter 1.11,4, varvet på 1.14,8 och kom till sist i mål på 1.16,1a/2140 meter.
– Jag är jättenöjd. Det är fantastiskt skönt att få till det med den här hästen eftersom det varit en del strul. Det är bra gjort av ägarna som stått efter allt krångel och det handlar om en otroligt tuff häst när han fungerar. Det är vissa punkter där han har lätt att få känningar och då faller han helt enkelt ur, men han är väldigt komplett när han väl fungerar. Nu är det bara att hoppas att det fortsätter bli bättre för jag tycker att vi är inne i ett flyt med honom, sade Robert Bergh.J.S. Donna Madonna tog sin första seger i Veijo Heiskanens regi. Med en liten marginal satte stoet nosen först. Det Lars Lehto AB i Lyrestad som äger hästen.

PACIFIC FACE – Emelie Knutsson


TYSON DIMANCHE – Robert Bergh


Till biljetterna

© Åbytravet 2024