Borekull glad och Bergh tog tre segrar!

Olof Thorson och Ulf Borekull avslutade kvällen på Åby med Boston Bore. Thorson gav sin häst ett lopp i rygg på ledaren och när luckan kom så avgjorde hästen enkelt. Det var hästens första seger i karriären.

Den fyraårige hingsten Ivory di Quattro (e. Love You) stod för en rejäl insats för Robert Bergh. Trots ett lopp mestadels utvändigt om ledaren hade han förmågan att överta ledningen halvvarvet från mål för att sedan hålla undan förtjänstfullt till seger på 1.12,1a/1640 meter.

Ivory di Quattro inkom i Robert Berghs träning i juli och har hunnit med att göra fyra starter där. Det här var andra raka segern – senast vann hann ett breddlopp med Dwight Pieters i sulkyn.
– Den här gången visade han upp lite av det vi känt i träningen. Han var tilltalande redan vid segern senast och jag tycker att han är en väldigt spännande häst. Jag hade väldigt stor tro på honom när han debuterade och den här insatsen bådar gott inför framtiden, sade Robert Bergh.

Ivory di Quattro är efter Love You vilket gör att Robert Bergh fortsatt hoppas på att det finns mycket utveckling kvar i honom.
– Han är lite tung i kroppen, men hästarna efter Love You brukar bli bättre för varje år som går. De brukar inte vara färdiga i kroppen som fyraåringar, sade Robert Bergh.

Robert Bergh vann även med den sexårige valacken Springbank (e. Ready Cash) som tog årets tredje seger. Denna gång på segertiden 1.15,6a/2640 meter. Segrade gjorde även J.H.Respons (e. Zola Boko). Den femårige valacken ledde hela vägen på 1.13,9a/2140 meter och tog därmed årets andra seger.

Till biljetterna

© Åbytravet 2024