För aktiva: Tävlingsbanan och paddocken är stängd 18-23 juni pga. av ridsportstävlingar. Ingen träning och utselning är möjlig under denna period. Vi hänvisar till Balltorp dessa dagar.
Tävlingsbanan kommer hållas öppen för träning på midsommardagen, lördag 26 juni, men stängd som vanligt fredag 25 juni (midsommarafton) samt söndag 27 juni.

Smakstart för Stall Denco – med en ny kusk i sulkyn

Två hästar till start – två segrar. Det nya året började i dur för Admir Zukanovic och kanske såg vi ett nytt radarpar födas under torsdagskvällen på Åby.

Vid Åbytravets första tävlingar för året var Skoglund dock inte på plats. Därför fick Henriette Larsen chansen bakom Dencos hästar – och som hon tog den. Larsen vann med både Great King Wine (e. Maharajah) och Gizmo de Veluwe (e. Andover Hall) och då snålade inte Zukanovic med berömmet.
– Henriette kör ju som en gud, sade Zukanovic till Kanal 75.
– Det är så kul att se och så kul att hästarna håller formen. Jag är skitglad.

Great King Wine inledde 2019 med att vinna och gjorde nu likadant 2020. Han var kvällens mest överlägsne segrare och avgjorde det femte loppet redan på sista bortre långsidan.
– Det var väldigt okomplicerat. Han var lite smålat första varvet, men 1 500 kvar ville han börja tävla. Då blev det väldigt enkelt. Det var bara att åka med, sade Henriette Larsen i vinnarcirkeln.

Gizmo de Veluwe återkom nyligen efter ett långt skadeuppehåll. En spricka i höger framhov höll sjuåringen borta, men nu visade han med eftertryck att han har mycket ogjort på tävlingsbanan. Torsdagens seger togs från dödens på 1.13,2 över kort distans.
– Det är en jättefin häst. Jag hoppas att han håller sig frisk och fräsch nu, så att vi får se mer av honom. Det är ju en häst som ska starta på lördagar, sade Zukanovic efter segern. Maria Elfstrand tog en härlig seger med systern Mimmis Candy Crush. Maria körde ett snyggt lopp i andra utvändigt och via en en stark finsih vann Candy Crush karriärens andra seger. Segern var värd 35 000 kronor.

Lunch i Lyon - Öppet!
Publik och Covid-19
Sommaraktiviteter på Åby Travskola
Åby Stora Pris 14 augusti

© Åbytravet 2021