Slalomkupp segerrecept i Åby Stora Pris!

För fjärde året i följd utmynnade Åby Stora Pris i ett världsrekord.
Denna gång var det amerikanskfödde Milligan’s School, tränad av Stefan Melander som toppade loppet efter stått för en topprestation i lag med Ulf Eriksson.

Den åttaårige hingsten har gjort sig känd som en häst som presterar som allra bäst när han får rusa på i ledningen i egenvald fart. Utifrån det såg lördagens uppgift klurig ut på förhand då hästen startade i det andra ledet bakom bilen, men den uppgiften löste segerkusken Eriksson.
Likt en slalomåkare kastade han fram Milligan’s School mellan hästar och kunde kuppa sig till tät ut ur första kurvan samtidigt som favoriten Who’s Who straffade ut sig med galopp.
Väl i den positionen var det aldrig ens nära att Milligan’s School släppte någon förbi sig. Åttaåringen kom i mål på 1.11,8a/3.140 meter vilket var en sänkning av Moni Vikings gamla världsrekord från fjolårets upplaga på 0,6 sekunder.
– Helt underbart. Vilken fantastisk häst. Har jag varit i chock förut så är jag närmast medvetslös denna gång. Hästen har gått framåt för varje år och visat en otrolig form. Nu har han verkligen hittat stilen, sade tränarsambon Catarina Lundström och fortsatte med att beskriva hästen:
– En positiv here som älskar brudar och mat. En fantastisk häst.
För segerkusken Ulf Eriksson var segern värd 1,5 miljon hans största i karriären och den bärgades efter att han stått för en världsklassprestation.
– Fantastiskt. Det är små marginaler. Jag kör en topphäst, men lyckas snirkla mig igenom från spår tio och når ledningen. Då kommer alla känslor sista 100 meterna när man känner att det är klart. Det här är den största segern för mig som kusk, sade Ulf Eriksson.

Till biljetterna

© Åbytravet 2024