V75-dubbel på Mantorp för Stall Bergh!

Firma Robert Bergh och Stefan Söderqvist firade fina framgångar under Mantorps V75-omgång. Re Doc löste sin uppgift enkelt och lite senare var det dags för en annan Love You-avkomma, Geisha Sund, som slog till på nytt banrekord.
V75-omgången på Mantorp inleddes med en sprinterlopp med flera namnstarka hästar. Re Doc tog enkelt hand om spets från spår 3 men tvingades öppna första 500 på snabba 1.09,3, med King City i dödens och favoriten Fossens Bonus i tredje utvändigt. Med 700 kvar sände Magnus Jakobsson framåt med Fossens Bonus, men denne hade inte sin bästa dag och var tidigt slagen. Bäst utmanade i stället Sorbet efter en resa i draget, men utan att på allvar hota Re Doc som vann enkelt på 1.12,8a/1640 meter. King City höll klart godkänt från dödens som trea. Det är Stall Rohero som äger hästen. Isabella Bergh är hästens skötare.
– Första 500 gick lite fort och innerspåret är lite mer sugande än i övrigt på banan och det kan sätta sina spår. Med 200 kvar var jag lite orolig men han gick undan säkert, sa Stefan Söderkvist som vikarierade i sulkyn för Robert Bergh som tvingats lämna återbud till tävlingarna på Mantorp.
– Jag har kört Re Doc tidigare och jag fick lite information av Robert på förhand och han hade klart för sig som vanligt.
Dagens triumf var Re Docs första sedan V75 på Charlottenlund i maj och han har nu tjänat 717.880 kronor den här säsongen.
Än mer imponerade Geisha Sund i stoeliten (V75-6). Evin Boko såg ut att ha kontroll på loppet från ledningen men på sista långsidan var det dags för Geisha Sund och Stefan Söderqvist att kliva in i handlingen. Efter att ha följt med Moving On i tredjespår gav Söderkvist full körorder i fjärdespår och Indoor Voices i rygg var chanslös att hänga på. Med 300 meter till mål var ledaren slagen och Geisha Sund länsade undan på 1.14,5/2640 meter auto, nytt banrekord för ston.
– Hon kändes jättebra hela vägen och var laddad och fin. Jag följde med Moving On en bit i ryggen men sedan var det bara att styra på ytterligare och hon var ruggigt bra i dag, sa Söderkvist. Geisha Sund ägs av Ecurie Etoile Sweden HB och det är My Hedberg som sköter hästen.

Läs mer om hästarna i loppet
Till biljetterna

© Åbytravet 2024