Sato starkast i comebacken!

Håkan E Johanssons Sato hade inte startat sedan i december. Det spelade ingen som helst roll. Efter en stark insats segrade femåringen säkert till slut.

Som tre- och fyraåring visade Håkan E Johanssons Sato (e. Gift Kronos) många gånger upp fina takter. I år har han dock inte synts till på tävlingsbanan. Faktum är att söndagens start på Axevalla var årets första för den femårige valacken. Han var en vinnare direkt. Från positionen först utvändigt om ledaren kopplade Sato greppet över upploppet och han gick undan i övertygande stil på 1.13.3,a/2140 meter tillsammans med sin tränare i sulkyn. Sato vann närmast före Eicas och Vulcano O.P. Segern var hästens sjunde i karriärens 28:e start. Förstapriset på 35.000 kronor gör att han sprungit in 622.300 kronor.

Sofia Jacobsen har fin stallform på och på Axevalla vann Jasmin Band tillsammans Tova Bengtsson. Efter en fin avslutning så vann Jasmin Band på 1.15,1/2140 auto.  Det är Swedish Spara Smart AB som äger hästen med flera. Förstapriset var 25 000 kronor.

 

 

Till biljetterna

© Åbytravet 2024