Efterlängtad seger för Elias Carlsson

Åbyungdomen Elias Carlsson tog igår på Axevalla en efterlängtad seger. Det var nämligen Elias första seger i karriären. Och det var med mamma Ericas Bannockburn Elias vann med. Från spår 9 valde Carlsson ett defensivt upplägg och smög med invändigt. I sista sväng började Elias flyttaut Bannockburn och hästen fick upp farten fint på Axevallas långa upplopp. Seger blev säker till slut och förstapriset var 10 000 kronor.  Det är Erica Carlsson i Kinnarumma som äger och tränar hästen.
Christina Medins fina Qualis Talis vann även han på Axevalla. Andre Eklundh körde hästen som spurtade ner alla motståndare längst ut i banan. Det är Stall Droppen HB som äger hästen och segern var hästens tionde i karriären.
Robert Bergh noterades för 2 segrar. Stall Edville i Varas Proserpine spårade sitt lopp runt om på 1.15,4/2140 och tjänade 25 000 kronor. Det var hästens första seger i Roberts regi. ”Det är en fin häst som vi har en del förhoppningar på”
Miss Jägers tog andra segern för året. Från springspår fick Miss Jägers andra utvändigt. 500 kvar sattes attacken in och det bet bra direkt för Miss Jägers. Segergreppet blev kopplat direkt och förstapriset var 10 000 kronor. Det Roland och Madelene Wiksten som äger hästen.

Läs mer om hästarna i loppet
Till biljetterna

© Åbytravet 2024