Åbydubbel på V75

Nobel Amok var slagen från ledningen genom sista sväng. I stället var det Shocking Superman och Stepping Spaceboy (e. Dream Vacation) som gjorde upp. Sexåringarna stred sida vid sida upploppet ned, men det var den senare som till sist satte nosen först. Han gjorde det på segertiden 1.12,0a/2140 meter och noterades för årets första seger.
– Jag fick den ryggen jag ville ha. Sedan blev jag utstött lite tidigt, men det var inget att tveka på. Hästen gjorde det verkligen bra som kämpade hela vägen in, sade Carl Johan Jepson.
Tränar Stepping Spaceboy gör Admir Zukanovic.
– Hela stallet sliter och så är hästen så här bra. Jag upplevede loppet som perfekt. Han kunde gå när han behövde och avslutade bra till slut. De skickliga kuskarna vet var mållinjen är och det vet hästarna också, sade Admir Zukanovic.
Drygt 1500 meter från mål sände Oskar Florhed fram först utvändigt om ledande Zaragoza med Robert Bergh-tränade Sanda Love (e. Love You). In i slutsvängen kopplade ekipaget greppet om händelserna och höll förtjänstfullt undan på 1.12,7a/2140 meter.
– Jag såg att värsta motståndaren hoppade bort sig och då var det bara att köra framåt och knäcka ledaren från dödens. Det blev några längder direkt och taktiken slog väl ut. Det var första V75-segern för mig vilket känns fantastiskt kul, sade Oskar Florhed. Au Pair Girl vann även hon sitt lopp. Bergh var offensiv från hästen kördes till spets efter varit i spåren inledningsvis. Sedan gick hästen undan på det nya rekordet 1.13,5. Stall Gaffelby är det som äger. 

Till biljetterna
Smash Into Pieces

© Åbytravet 2024