Fyra Åbysegrar på Axevalla!

Helen Kiiskinens nya kanonhäst Nosy Face vann igår på Axevalla. Segern var hästen fjärde i den sjätte starten och detta kan vara en riktig stjärna. Nosy Face inledde i ledningen men släppte efter dryga 500 meterna. Nosy Face gick utvändigt under slutdelen utav loppet. På den något sega banan vann Nosy Face på 1.18,4/2640 volt och förstapriset var 20 000 kronor. Det är Helén Kiiskinen och Henrik Blomberg som äger hästen. På 6 starter i karriären så har hästen vunnit 4 och tjänat över 80 000 kronor. ” Det var lite problem på innerspåret för Nosy Face, som har en grov aktion. Jag kunde inte svara när Björn Goop kom, utan hade fullt sjå att hålla min häst i rätt gångart. Hon fungerade sedan bättre när jag plockade ut henne i andraspår, men började fladdra igen när Björns häst felade och vi kom först, sa Stefan Persson.”
MJ2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Pepe Di Jesolo tog karriärens tionde seger då han vann tillsammans med Artan Ceka. Artan och Pepe började i kön men avancerade 1100 kvar. Under sista varvet fick hästen tugga på i spåren men visade stor moral och inställning när han höll undan med 2 längder. Förstarpriset var 20 000 kronor och det är Ceka Stable som äger.MJ4
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
I ett nollopp för ston blev det också Åbyseger, då Callmesally, tränad av Åbyamatören Owe Grunnegård och körd av Mikael J Andersson, tog över ledningen efter 500 meter och sedan höll sig i den positionen hela vägen.
Hela sista varvet utmanades Callmesally men Callmesally höll undan på ett fint vis.
– Jag visste att hon var lite stänkrädd, så jag valde att svara spets trots att det hade kostat lite att komma dit. Det här känns som en riktig häst, sa Mikael J Andersson.
MJA1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Axevalla avslutades med ett P21-lopp där Lars Järpedals Red Hot Snapper var helt överlägsen tillsammans med Björn Goop. Klasshästen Red Hot Snapper vann med många längder och segern var värd 10 000 kronor.
MJ3

Smash Into Pieces

© Åbytravet 2024