4 Åbysegrar under lördagen-Foton av Sidmakarn

Robert Bergh såg ut som en vinnare i det längsta efter en snabb öppning till spets bakom Rudisha i V64-inledningen. Men hästen började tappa travet en bit in på upploppet och fick nöja sig med tredjepriset. Istället var det stallkamraten Miss Silver (e. Classic Photo) som kunde spurta till seger från femte par utvändigt för Carl Johan Jepson. Det här var det femåriga stoets första fullträff sedan V75-vinsten på Hagmyren i slutet av juli förra året. Då fanns hon i Jörgen Westholms regi, men dagens start var den andra för Robert Bergh.

Mer ”Bergharn” blev det i ett treåringslopp (V64-3) för de som tjänat högst 150.000 kronor. Här fick han så småningom andra par utvändigt med Horizon du Gers (e. Bold Eagle) och kunde avgöra säkert före en vasst avslutande Global Boom och Johan Untersteiner. Det här var tredje segern i tionde starten och belöningen blev nu 50.000 kronor. Hästen är anmäld till lopp igen på Mantorp på måndag.

Det fortsatte i samma stil. Robert Bergh hittade andra ytter i ett galoppfyllt stolopp (V64-4) med Lovely O.O. (e. Love You) och avgjorde väldigt enkelt mot ledande favoriten Mellby Hawaii redan i utgången av sista kurvan. Segertiden stannade vid 1.14,3a/2140 meter och det handlade om tredje segern i elfte starten för det här fyraåriga stoet.

Det blev en rejäl skräll i montéloppet (V64-2) genom 33-oddsaren Knock Nevis (e. Mucle Hill) och Elinor Pettersson. Ekipaget satt i tredje-fjärde par invändigt och luckan kom sedan när flera hästar galopperade inne på upploppet. Bland annat ledande favoriten Edmund.

– Vi hade en del tur med galopperna, men jag är inte ledsen för det. Jag ville ge hästen ett snällt lopp eftersom han hade varit borta ett tag och red för pengar. Knock Nevis svarade dock bra på hästar sista biten, kommenterade Elinor Pettersson.

Åttaårige Knock Nevis tränas av Maria Andreasson.

Till biljetterna
Smash Into Pieces

© Åbytravet 2024