Dubbel på Axevalla för Bergh

Coktail Fortuna inledde karriären hos Hugo J:r Langeweg och har de senaste åren tränats av Öystein Tjomsland. I början av oktober valde hästens norske ägare att flytta miljonären till Robert Bergh och på fredagen var det dags för Love You-sonen att debutera i sin nya regi.
Efter snabbt förstavarv med Dokonjo i spets klev Kim Eriksson och Coktail Fortuna in i handlingen med 750 kvar. Eriksson gav full körorder i tredjespår och med en mycket snabb repa svepte Coktail Fortuna fram till dödens. Med 300 kvar var segergreppet kopplat på ledaren och åttaåringen försvannn till överlägsen seger på fina 1.14,0a/2140. Ett mycket gott besked inför fortsättningen och Robert Bergh har tidigare sagt att hästen siktas mot Frankrike. Det är Öyvind Sandvik som äger hästen.
Robert Bergh hade ytterligare en häst till start under tävlingarna och fick full utdelning. Treårige Eclat de Ranchval gjorde sin andra start i karriären och vann enkelt från ledningen på 1.18,2 tillsammans med Carl Johan Jepson. Det är In The Zone AB som äger hästen.

Läs mer om hästarna i loppet
Till biljetterna

© Åbytravet 2024