Hemmatrippel under G75!

Det såg ut att bli en lätt match för storfavoriten Gandhi Boko efter det att han enkelt övertagit ledningen i första kurvan. Men så kom spurten och där ville Tiptoe och Björn Goop mera.
– Ägarens viljestyrka smittade av sig på häst. Han var slagen 50 kvar men tog sig samman en gång till och ville vara först. Hästar är vana att gå förbi på högersida så jag tyckte att jag skulle prova på utsidan och inte chansa på open stretch. Det blev rätt, myste Björn Goop.

Tiptoe är en familjehäst och det här var stort för Åbyamatören Sophia Jacobsen som visade stor glädje efter segern. Även Belong Life gick ett starkt lopp som tvåa och slog sig förbi Gandhi Boko som fick nöja sig med att bli trea. Men han kommer igen och det är bara att konsterera att formen inte är riktigt på topp ännu.
Pacific Face fortsätter att övertyga och han är en stark krydda för Åbytränarens Giuseppe Lubrano. Sofia Adolfsson red prickfritt och kunde lita helt på hästens stora styrka då han klev förbi sina konkurrenter på slutvarvet. Han tog sin femte årsseger och ligger i topp med Trancedence och Roger America som har samma segerantal i Sverige.

Save Our Souls tog årets första när hon tillsammans med Klas Olsson vann det avslutande loppet. Klas gav hästen ett lopp i ryggar helt enligt Pappa Mats order och Save Our Souls tackade genom att spurta vasst via Open Strech. Segertiden blev 1.14,6/2140 meter auto start och förstapriset var 35 000 kronor.Robert Bergh hade Aperfectdream i ett strålande skick i hästens årsdebut. Peter Ingves valde att köra fram utvändigt ledaren med 1400 meter kvar och fick i samband med det ta över ledningen. Aperfectdream drog på under slutvarvet och i en hård slutstrid mellan Harvey så vann hästen 35 000 kronor på tiden 1.14,6/2140 auto. Det är Roland Wiksten och Madelene Wiksten som äger hästen.

Till biljetterna

© Åbytravet 2024